Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

В сезоні 2018/19 ціни на польське яблуко продовжать зростати - експерт

Новини галузі

Дефіцит якісного яблука в Польщі і зростання ціни буде зберігатись на ринку Польщі навіть на початку сезону 2018/19. Таку думку висловив професор Еберхард Макош у інтерв’ю польському порталу sadyogrody.pl. Також, професор наголосив, що в новому сезоні попит на польське яблуко серед європейських імпортерів буде пожвавлюватися, проте це стосується лише яблука високої якості.

“Через кілька років, врожай яблука в Польщі може перевищити 4,5 млн. тонн. Що стосується експорту, то завдяки конкурентними цінами і ретельному покращенню якості, наша продукція набуває все більшої комерційної цінності на ринку. Це дає нам реальний шанс повернутися до рівня експорту, який вже було досягнуто Польщею до впровадження російського ембарго”, - розповів професор Макош.

Згідно даних “Інфо-Шувар”, станом на 16 січня 2018 року, на гуртовому ринку Варшави “Броніше” такі сорти яблук, як "Ліголь", "Голден Делішес" та “Чемпіон” пропонуються за середньою ціною 2,33-2,5 zl/кг (0,56-0,6 EUR/кг), тобто мінімум вдвічі дорожче, ніж на початку 2017 року. Такі сорти, як “Лобо” та “Кортланд” взагалі продаються по 3,5-4,5 zl/кг (0,84-1,08 EUR/кг), що фактично співпадає з вартісттю мандаринів.

Експерти галузі пояснюють суттєве зростання ціни на польське яблуко , перш за все, зниженням загального виробництва яблук у ЄС . Однією із причин занепокоєння для фермерів є також якість зібраного врожаю, яка є помітно гіршою. Несприятливі погодні умови зумовили погіршення смакових якостей та забарвлення плодів. До того ж, вже зараз польські господарства зіткнулися із проблемою суттєвого погіршення якості плодів у сховищах. Це означає що загальний термін зберігання буде коротшим , через що, вже навесні, дефіцит якісного яблука в Польщі буде відчуватись ще гостріше.

sadyogrody.pl

 


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ