Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Ціни на яблуко в Польщі до кінця сезону будуть тільки зростати - експерт

Новини галузі

“Ціни на польське яблуко втримаються на досить високому рівні у першій половині 2018 року, через низький рівень запасів цих фруктів в ЄС. Проте, зростання цін може сповільнитися вже наприкінці другого кварталу поточного року ”,- повідомляє Маріуш Дзивульський, експерт банку PKO BP у своєму інтерв’ю порталу sadyogrody.pl.
На думку експерта, цінова ситуація на ринку фруктів у другій половині 2018 року, буде безпосередньо залежати від обсягу врожаю в Польщі та інших країнах, що є потужними світовими виробниками яблука. ”Подорожчання яблука на внутрішньому ринку на початку 2018 року буде зумовлено низькими запасами продукції в країнах ЄС, які є провідними імпортерами фруктів з Польщі. Збільшення врожаю означатиме зниження цін. З іншого боку, попит на сировину серед переробників навпаки зростатиме, через передбачувано низький рівень виробництва заморожених овочів та соків минулого року. Це, звісно,матиме вплив на зростання цін на даний вид продукції”, - розповідає експерт.
За словами пана Дзивульського, у наступному сезоні 2018/19 вплив російського ембарго на зовнішню торгівлю польським яблуком може ще більш ослабнути, оскільки польська продукція користується зростаючим попитом на все більшій кількості зовнішніх ринків.
“Через значні втрати врожаю, спричинені заморозками, 2017 рік був складним для виробників фруктів у Польщі. Згідно з даними ЦСУ, урожай плодів став на третину меншим, ніж у 2016 році, і, в той же час, найнижчим за останні сім років. Найбільші втрати врожаю були зафіксовані по вишні, персиках та абрикосах. Вітчизняний врожай вишні взагалі став найнижчим за останні 30 років і склав не більше 70 тис. тонн”, - інформує пан Дзивульський.

sadyogrody.pl


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ