Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Продавці «борщового набору» в Україні вимушені знижувати ціни

Новини галузі

Після Великодня ціни на овочі "борщового набору" покотились донизу. На цьому тижні лідером за темпами подешевшання стала білоголова капуста, вона втратила в ціні 25%, на другому місці опинилась морква, ціни на яку просіли на 20% і третім став буряк, який подешевшав на 15%.

Ціни на цибулю теж трохи просіли, але зміни обмежились 5-6%. А от картопля цього разу стала єдиною позицією, яка не змінилась в ціні.

«Зниження ціни на «борщовий набір» пояснюється кількома факторами. По-перше, напередодні свят ми спостерігали збільшення імпорту з Польщі по певних позиціях. Насамперед мова йшла про капусту, буряк та моркву. По-друге, фермери, які очікували зростання ціни, орієнтуючись на минулорічний сценарій, теж почали розпродавати наявні запаси для залучення грошей під весняні роботи в полях. На продовольчі ринки підтяглось і населення зі своїми овочами, зреагувавши на суттєвий стрибок ціни напередодні свят. Під тиском збільшення пропозиції втримувати ціни не вдається, тому вони і просідають зараз. Втім, по більшості позицій ціна лишається суттєво вищою, ніж рік тому»,- коментує ситуацію Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

За даними «Інфо-Шувар», сьогодні на гуртових ринках України тільки ціни на картоплю та білоголову капусту  нижчі від минулорічних показників. Сьогодні картопля на гуртових ринках пропонується по 4,0-4,5 грн/ кг (0,12-0,14 EUR/кг).  Білоголова капуста сьогодні пропонується на гуртових ринках по  6,0-7,5 грн/ кг (0,19-0,23  EUR/кг), по ній ціна опустилась нижче  рівня минулого року тільки на цьому тижні, а  в минулому році капуста дорожчала.  Схожа  ситуація  сьогодні спостерігається і по цибулі, вона хоча і коштує на 30% дорожче ніж рік тому, але ціни на неї сьогодні знижуються на відміну від минулорічної тенденції.

Морква за рік подорожчала на 40%, сьогодні вона коштує 6,0- 9,0 грн/кг (0,19-0,28 EUR/кг), в залежності від якості. Буряк лишився лідером за зростанням ціни, в порівнянні з минулим роком він став сьогодні в 4 рази дорожчим, втім, останніми днями на ринку з’явилось досить багато дрібного некондиційного буряку по 5-6 грн/кг (0,16-0,19 EUR/кг), більш якісний буряк коштує 7-9 грн/кг (0,22-0,28 EUR/кг).

Ціни на «борщовий набір» змінюються кожного дня, тому дуже важливо оперативно реагувати на ці зміни. Оптимізувати ризики, пов’язані із ціновими коливаннями сьогодні досить просто, користуючись новим сервісом від «Інфо-Шувар». В рубриці «Аналітика» кожного ранку оновлюються ціни на будь-який вид овочів, фруктів, ягід, а також м’ясо-молочну, рибну та бакалійну продукцію. Інформація надається по гуртових ринках України, Польщі та Іспанії за поточний та попередній роки в зручній валюті.

Будь яке питання,пов’язане із користуванням сервісом «Інфо-Шувар» та побажання щодо нових опцій ви оперативно можете залишати ось тут. Ми створюємо кращий сервіс для кращих компаній!

^64BDBEBA6C2D34F7E04ACD35E3CB28DD60B44BE6BA1E175B20^pimgpsh_fullsize_distr


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ