Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Виробництво справжнього сиру в Україні скоротилося втричі

Новини галузі

Випуск сиру і сирних продуктів в Україні за 2014-2016 рр. скоротився на 20%. При цьому виробництво справжнього сиру зменшилося майже в два рази, до 68 тис. тонн у 2016 році і 66 тис. тонн в 2017-му.

А якщо врахувати, що до заборони Росією імпорту української молочної продукції було вироблено 216 тис. тонн сичужного сиру, то можна говорити про скорочення більш ніж у три рази, пише «Інфагро».

За словами аналітиків, дно вже досягнуто, і зараз є підстави говорити про тенденцію до відновлення галузі.

Очікується, що виробництво сирів далі скорочуватися не буде. Втрати зовнішніх ринків збуту значною мірою вдалося компенсувати за рахунок реалізації сирних продуктів. Також з’явилася надія на зростання споживання сирів усередині країни.

Але все ж оператори ринку сиру повинні усвідомлювати існуючі для їх бізнесу ризики й передбачати шляхи їх мінімізації. Потрібно розуміти, що існуючі схеми експорту сирних продуктів можуть бути прикриті, а шанси відчутного збільшення зовнішніх продажу сирів поза Росії мінімальні.

Українські сировари зараз повинні орієнтуватися на внутрішній ринок. Але він, на жаль, не «гумовий», і в умовах слабкого купівельного попиту нарощувати продажі можна тільки за рахунок частки конкурентів.

За матеріалами: agroday.com.ua


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ