Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Ринок "Шувар" відвідала делегація представників об’єднаних територіальних громад Чернівецької області

Новини компанії

На ринку "Шувар" із представниками ОТГ Чернівецької області говорили про перетворення відходів у доходи. Учасники огляду демонстраційної діючої міні-біогазової установки отримали знання про принцип роботи та сировину для установки. Говорили і про збільшення прибутку від продажу овочів. Не дуже ефективним є збільшення заробітку шляхом збільшення площ. Біодобрива збільшать врожайність до 30%, що принесе додатковий заробіток із попередньої площі. Встановивши біогазові установку «Газ-ДА» для виробництва добрива і біогазу, господар стане ще й незалежним від цін хімічних добрив і зможе більш дбайливо використати всі залишки трав, рослин, бур’янів – перетворить їх на добриво, не дасть спалити на полі (не буде знищувати родючість ґрунту).

Валерій Васильович Романенко, голова Вашковецької сільської ради Сокирянського району Чернівецької області:

“Днями у нас була ознайомча поїздка до ринку “Шувар”. Делегація представників об’єднаних територіальних громад Чернівецької області приїхала до Львівської. Основне питання — це ознайомлення з роботою громадських об’єднань і сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Вони вирощують сільськогосподарську продукцію, тож відповідно десь мають її збувати. Тому до програми обміну досвідом вирішили включити відвідування оптового ринку “Шувар”.

Із цим ринком ще у 2006 році ми заключили угоду про співпрацю. Є багато підприємців, які проживають у населених пунктах нашої громади. Вони постійно відвідують “Шувар” і мають відповідні картки клієнтів. Я як сільський голова отримував інформацію про те, які ціни на ринку на сільськогосподарську продукцію. У сільській раді є стенд, де ми розміщуємо поточні дані. Отже, всі охочі можуть дізнатися актуальну інформацію та реалізувати свою продукцію.

Специфіка наших населених пунктів така: люди вирощують переважно саджанці плодових дерев, кущів, ягід. Зараз асортимент трохи розширюється, тому є можливість вирощувати та реалізовувати ще й квіти, декоративні рослини, кущі тощо. Також можна продавати продукцію садівництва, багато людей посадили сливи, яблуні, груші, виноград, з’явилися великі плантації полуниці. Ми зацікавлені в тісній співпраці з ринком, щоб мати можливість збуту.”


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ