Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

В сезоні 2018/2019 для садівників Польщі відкриється нова можливість на ринку промислового яблука

Новини галузі

В сезоні 2018 року виробники яблук в Польщі отримали неабияку можливість на ринку промислового яблука. Через приморозки в Китаї, виробництво китайського яблучного концентрату може суттєво скоротитись, цю нішу цілком можуть зайняти польські переробні підприємства. Про це в інтерв’ю порталу sadyogrody.pl розповів Мірослав Малішевський, голова Спілки польських садівників.

“ В сезоні 2018 Польща суттєво збільшить врожай яблук, в той самий час найбільший у світі виробник - Китай зазнав значних втрат через приморозки. Саме тому, польським виробникам зараз гріх не скористатися такою перевагою!”, - сказав пан Малішевський.

Експерт також додає, що згідно даних аналітиків, в сезоні 2018/2019 перехідні запаси яблучного концентрату на переробних підприємствах Польщі і ЄС, загалом, є дуже низькими. Тому польським виробникам слід пильно тримати руку на пульсі, щоб сезон для них став успішним, в т.ч. за рахунок збільшення продажу промислового яблука.

Минулий рік довів, що польські яблука користуються величезним попитом на ринку, те ж саме стосується і ринку переробки. У цьому році, через величезні втрати в китайському виробництві, переробним підприємствам доведеться купувати більше польських яблук.

Звичайно, ціна залишається головним невідомим у цій ситуації. Беручи до уваги високі ціни на сировину у минулому році, можливо, переробники захочуть компенсувати собі витрати. Наприкінці червня 2018 року, переробні підприємства Польщі задекларували ціни на промислове яблуко на рівні 0,2 zl/кг (0,05 EUR/кг).

Ціни на найбільш популярні сорти яблука на вітчизняному ринку, а також на ринку Польщі та Іспанії оновлюються щоденно на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

sadyogrody.pl


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ