Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Поточні ціни на промислову вишню в Польщі є найнижчими за останні 15 років

Новини галузі

Поточний сезон на ринку промислової вишні в Польщі розпочався із ціни на рівні 1,53-1,93 zl / кг (0,36-0,45 EUR/кг). Під впливом збільшення пропозиції, ціни на сировину продовжували знижуватися і вже за два тижні після початку сезону промислова вишня в Польщі подешевшала майже на третину.

Станом на сьогодні, середня ціна на промислову вишню для виробництва соку у провінції Мазовія становить приблизно 0,50 zl / кг (0,12 EUR/кг), що є найнижчим показником на ринку промислової вишні в Польщі за останні 15 років”, - розповідає аналітик ринку Маріуш Дзивульський в інтерв'ю журналістам sadyogrody.pl.

"Зниження цін є логічним наслідком зростання пропозиції вишні в цьому році. Нагадаю, що в 2017 році, через приморозки, Польща втратила близько 63% загального врожаю ягоди.

В 2018 році загальний врожай вишні, за попередніми підрахунками ЦСУ, може скласти 180 тис. тонн та зрости у два з половиною рази, в порівнянні із минулорічним”, - додає експерт.

"У сезоні 2016/17, виробництво замороженої вишні в Польщі зменшилося на 70% до 35 тис. тонн , так само, майже наполовину, зменшився і обсяг її експорту. Зменшення пропозиції польської вишні на ринку ЄС значною мірою було компенсоване зростанням імпорту замороженої вишні з третіх країн. Найбільше минулому сезоні зріс обсяг поставок із Сербії, США та України.

У сезоні 2017/18, у Німеччині, яка є основним імпортером замороженої вишні в ЄС, обсяг імпорту знизився на цілих 9%, а ціни на продукцію стали майже втричі вищими, ніж у сезоні 2016/17. Проте, вже на початку липня цього року вони знизилися до 0,8 EUR/кг”, - розповідає аналітик.

Експерт додає, що не менш важливим фактором, що сприяв зниженню ціни було зростання виробництва у Сербії, яка є найбільшим виробником замороженої вишні поза межами ЄС.

sadyogrody.pl

 


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ