Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Кількість українських заробітчан у Польщі продовжує зростати, але повільнішими темпами - експерт

Новини галузі

Згідно даних дослідження, проведеного однією із польських компаній у 2018 році тенденція до зростання числа українських заробітчан у Польщі збереглася. Проте, як зазначають експерти, темпи збільшення кількості українців серед іноземних працівників Польщі цього року є менш динамічними, у порівнянні із 2017.

Станом на сьогодні, майже 400 тис. українців вже працюють у Польщі на офіційній основі, - пише портал sadyogrody.pl.
Результати дослідження показали, що для великої кількості респондентів вирішальним фактором для тривалого перебування стала суттєво вища оплата праці.
"Заробітчани, що працюють у компанії Progres, отримують в середньому 2,5 тис. злотих у місяць. Однак, зауважте, що 95% з таких працівників не працюють за своїм фахом, а виконують роботу яка не потребує спеціальної освіти.

У нас працюють абсолютно різні вікові групи. Частка чоловіків та жінок серед іноземних працівників є практично рівною із невеликою перевагою чоловіків”, - розповідає Марцін Колодєйчик, директор з розвитку міжнародних проектів компанії Progres.
Фахівець, також, зазначив, що зараз найбільша частка заробітчан у Польщі перебуває в межах вікової групи 31-40 років, на другому місці віковий діапазон - 51-60 та - 41-50 років. Найменша кількість іноземних працівників була зафіксована серед молоді віком, в середньому 21 рік. За даними Progress Group, близько 70% українців зараз працюють у Польщі за контрактом та 30% на основі трудового договору.

Нагадаємо, за змінами цін на плодоовочеву продукцію на ринку України, Польщі та Іспанії можна стежити на цьому порталі у розділі "Аналітика".

sadyogrody.pl

 


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ