Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Кількість українських заробітчан у Польщі за рік знизилась

Новини галузі

Згідно даних, оприлюднених Міністерством сім'ї, праці та соціальної політики Польщі, кількість українців, легально працевлаштованих на території Польщі за останній рік зменшилася на 6,5 % та становить сьогодні 846 тис. осіб. Про це пише портал sadyogrody.pl.

За результатами першого півріччя поточного року, громадянами України було подано 692тис. заяв на офіційне працевлаштування в Польщі. Фахівці зазначають - це майже на 23% менше, ніж в аналогічний період 2017 року.
Пояснюється такий спад тим, що із 1 січня 2018 року у Польщі набув чинності новий алгоритм працевлаштування іноземців, процедура подачі заяв стала платною, а термін їх розгляду більш тривалим. Такі складнощі із працевлаштуванням спонукали українців шукати альтернативу заробітку в Польщі. Цю тенденцію підтверджує і офіційна статистика, згідно якої, заробітчани з України останнім часом все більше звертають увагу на балтійські та скандинавські країни, а, також, Ізраїль,Угорщину та Чехію.

Тим не менше, українці все ще займають найбільшу частку серед легально працевлаштованих іноземців у Польщі — 74%.
На другому місці знаходяться білоруси. Загальна кількість білоруських заробітчан у Польщі сьогодні не перевищує 30 тис. осіб.

sadyogrody.pl


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ