Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Коли Україна почне імпортувати капусту

Новини галузі

Білоголова капуста в Україні протягом жовтня подорожчала на 35-40%. Сьогодні українська капуста на гуртових ринках пропонується в 3 рази дорожче, ніж рік тому і в 2 рази дорожче , ніж в кінці жовтня 2016 року. Цікавим є той факт, що ціни на капусту почали зростати ще з середини вересня, але найбільш інтенсивний ріст ціни розпочався в жовні, коли почався збір капусти в господарствах.

«За останні 8 сезонів ціни на капусту зростали 2 рази – в цьому сезоні і в 2010 році, коли ми зібрали один з найнижчих врожаїв капусти через аномальну посуху. Цього року врожай капусти буде не найкращий, але зростання ціни в жовтні може свідчити про те, що фермери просто стримують продажі в надії отримати в рази більшу ціну в другій половини сезону. Якщо зростання ціни триватиме і надалі, то вже до початку зими ми можемо побачити в Україні імпортну капусту, на приклад, з Білорусі, де сьогодні ціни на 30-35% нижчі від українських. Поставки з Польщі малоймовірні, там капуста сьогодні пропонується за тією ж ціною, що і в нас», - коментує ситуацію Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

На думку експерта вже при ціні 9-10 грн/кг (0,28-0,31 EUR/кг), можна очікувати появу в Україні капусти виробництва Білорусі, за умов стабільності цін на ринку цієї країни. Україна не в перше планує імпортувати капусту з Білорусії, але раніше імпорт з цієї країни починався в другій половині сезону. Так, в січні 2016 року Білорусь була головним постачальником  капусти в Україну.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на плодоовочеву продукцію на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

А, також, підписуйтесь на телеграм  канал t.me/InfoShuvar та отримуйте першими найцікавіші новини плодоовочевого ринку України та Європи.

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ