Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Об`єднані спільною метою - як гуртовий ринок `Шувар` пройшов крізь рік повномасштабної війни

Новини компанії

З моменту початку повномасштабного вторгнення росії  на територію України, найбільший гуртовий ринок Західної України  «Шувар» не припиняв роботу жодного дня, беручи на себе відповідальність за продовольчу безпеку Львова та регіонів.

Про адаптацію до умов військового стану, головні виклики, трансформації та напрямки діяльності компанії в реаліях сьогодення поспілкувалися із директором ринку Іваном Федишином.

Повномасштабна війна в Україні розпочалася в лютому 2022 року; як це вплинуло на Ваш гуртовий ринок? Чи пригадуєте перші дні після початку вторгнення? Які питання потребували першочергового вирішення?

Звісно ж, складно було готуватися до того, в що, до останньої миті,  всі ми відмовлялися вірити. Чітко пам’ятаю ранок 24 лютого та наступні дні. Не було паніки чи зайвих нервів – був список нагальних питань, які ми з командою невідкладно почали вирішувати.

Перш за все, нам  довелося пристосуватися до режиму роботи та комендантської години в умовах військового стану. Одночасно із тим, зробити все необхідне, щоб забезпечити безперебійну роботу ринку та доступ до продукції.  

Чи було складно продовжувати роботу в умовах невизначеності? Як відреагували оператори ринку?  Чи відчували дефіцит у якихось видах продукції?

Ринок «Шувар» сьогодні, без сумніву, став розподільчим центром, звідки продукти харчування  розходяться практично по всій території України.  Це велика заслуга команди Shuvar`s Family – підприємців, фермерів, постачальників, працівників ринку та всіх наших партнерів. 

Мабуть, найбільш відчутною для нас, минулого року була втрата продукції із Херсону – це величезні обсяги фруктів та овочів, а також візитівка регіону – баштанні.  Для прикладу, у високий сезон щодня на майданчику для торгівлі з авто у нас перебувало, в середньому, 80-100 вантажівок із херсонськими кавунами.

Наші оператори, розуміючи всю вагу відповідальності, швидко знайшли альтернативні канали постачання в Європі. Багато ж локальних виробників, почали масово збільшувати площі своїх насаджень, диверсифікуючи їх, щоб хоч якось компенсувати відсутність херсонського врожаю.

Завдяки оперативній роботі на кожній із ланок, постачання налагоджене і продукція продовжує надходити на ринок. Ми змогли втримати продовольчу безпеку Львова та регіонів.

Завдяки ЗСУ, сьогодні Херсон – це Україна. Чи можемо, на Вашу думку,  вже в цьому сезоні очікувати баштанні та іншу продукцію із цього регіону?

Стосовно прогнозів на сезон 2023 – не готовий відповісти, що херсонська продукція одразу ж вийде на ринок. Зазвичай, ранні овочі із Херсону вступали в сезон ще з другої половини квітня. Сьогодні, на жаль,  ситуація виглядає дещо по-іншому. На даний момент невідомо в якому стані перебувають поля та чи в період окупації там велися хоч якісь культиваційні роботи. За свідченнями багатьох фермерів, знаємо, що окупаційні війська грабували господарства, нищили вартісну техніку та насіннєвий матеріал. Тож процес відродження буде тривалим.

Тим не менш, ми єдині у вірі в Перемогу та відновлення країни. Сподіваємося на швидке  відродження виробництва Херсонщини – одного із найбільш родючих регіонів України.

IMG_9693

Які завдання та напрямки діяльності  вважаєте пріоритетними для себе на даний момент?

Усвідомлюємо наскільки важливим стратегічним об’єктом є ринок «Шувар», особливо в реаліях сьогодення. Великою командою, докладаємо зусиль не лише заради забезпечення звичного функціонування ринку «Шувар» в умовах військового стану, але і заради розвитку компанії. 

Так, у  2022 році відкрили новий термінал для напрямку «Риба та морепродукти», а за рахунок реконструкції  діючого об’єкта,  розширили напрямок «Овочі та фрукти» ще одним терміналом  - «Овочі та фрукти 2». Сконцентрували в другому терміналі  найбільший на Заході України ринок зелені, грибів та продукції соління.

311567835_8174185989320379_1399236757362060995_n

317601263_8372116992860610_4992151659974445352_n

На 2023 рік маємо низку запланованих проектів, про які обов’язково будемо повідомляти на офіційних каналах ринку.

Спільно із нашими операторами, із першого дня війни, долучаємося до збору гуманітарної допомоги та підтримки постраждалих від російського військового вторгнення.

Також, на постійній основі співпрацюємо та підтримуємо ЗСУ. Кажуть, добрі справи робляться тихо, тож і ми дотримувалися цього правила та не надто  афішували впродовж останнього року цей напрямок своєї діяльності.

Для мене «Шувар» -  це справа всього життя! Це не просто один із найбільших гуртових ринків України. Це компанія, що об’єднує в собі цілі покоління підприємців, фермерів, виробників.  Завдяки старанням та  самовідданій  праці цих людей, ОРСП «Шувар» знають не лише в Україні, але і у Європі!

Наше гасло - Shuvar`s Family , адже ми всі одна велика сім’я, починаючи від працівників адміністрації ринку та закінчуючи кожним покупцем, виробником чи постачальником, що привозить до нас свою продукцію із будь-якого регіону України.

Тому, об’єднані спільною метою працюємо заради Перемоги і майбутнього в своїй країні.

 


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ